クロアチアは、カーニバルの時期ですが、
日本でもお祭りの時のお餅や稲荷寿司を振る舞うように、
クロアチアではカーニバルの時、クルフナが子供達に振るまわれます。
代表的なレシピを書いておきます。
ビデオは、クロアチアではないのですが、
ウイーン在住の女の子がクルフナを紹介したものです。
可愛いすぎるので添付します。
クルフナ18個分
材料
500g 小麦粉(パン用)
7g ドライイースト
6個 卵黄
50g グラニュー 糖
小さじ1 / 4 塩
1カップ 牛乳
60g バター
小さじ2杯 ラム酒
1リットル サラダ油
200g アプリコットジャム 他でもOK
200g 粉糖
1)ボールに小麦粉、グラニュー糖、溶かしバター、塩、ラム酒と少し温めた牛乳(25-30° )を入れ、ミキサーで生地をよく混ぜる。小麦粉は2回に別けた方がいいです。
2)生地を滑らに、"光沢"が必要がでるまで寝かせます。暖かい台所でタオル生地をカバーし、40〜50分(サイズが2倍になります)。
3)再び粉をこねて二つにカット。2 cm厚の生地に薄く伸ばして 6cmの金型かコップでもいいですから、丸く切り取ります。残った生地は、再びこねます。なくなるまでこれを繰り返し、最後は丸めて薄く伸ばしてください。
4)生地を20分に寝かせてください。濡れタオルやクッキングペーパーで乾かない様にしておくこと。
5)180°くらいに油を温め、生地を投入、茶色になるまで片側を揚げ、裏返して反対側を揚げます。互いにくっつかない様に、時々動かすようにしてください。ザグレブでは、白いリング状のアメリカンスタイルのクルフナも良く見かけました。
6)完了したら、ペーパータオルの上にあげて置いて油を切ってください。冷めてから注入機でクルフナにジャムを入れます。最後に粉糖を降りかけ出来上がりです。
クロアチアの料理番組のクラフナです。
Hrvatska je karneval sezone.
Japanu, tijekom festivala, mi smo dar za djecu i Inari Sushi i riža kolača.
Hrvatska se na karneval, oni su dar za djecu krafne.
Pišem recept.
Video nije u Hrvatska.
Djevojka živi u Beču, ona je vodič [krafne].
Ona je previše sladak.
500 g brašna (bijelog, za kruh)
7 g suhog kvasca (paket za 500g brašna)
6 žumanjaka
50 g šećera (bijeli)
1 / 4 čajna žličica soli
1 šalica mlijeka
60 g maslaca
2 žlice ruma
1 litre ulja
200 g marelica marmelada
200 g šećera (bijeli, utemeljena)
Smjerovi:
1)Uzmite veliki lonac (staklo lonac za salatu ili slično) i staviti u njega brašno, šećer, malo rastopljeni maslac, sol, rum i malo toplog mlijeka (25-30 ° C) i dobro izmiješati koristeći mikser ili tijesto-stroj.
2)Tijesto mora biti glatko i "sjajna". Pokrijte tijesto s toplom kuhinjskom krpom i ostaviti da raste za cca 40-50 minuta (mora dvostruko u veličini).
3)Mijesiti tijesto opet i izrezati na dva dijela. Jedan dio pokriti sa kuhinjskom krpom i opet tanki drugi dio na 2 cm debljine tijesta. Koristite kalup za "krafne" ili normalna stakla 6 cm. u promjeru. Izrežite okrugle komade. Učinite to dok nema više tijesta (ponovno mijesiti i učiniti ga opet).
4)Sada, mijesiti drugi dio tijesta i napraviti istu stvar (sa staklom). Neka to raste za više od 20 minuta.
5)Uzmite veliki lonac, ulijte 1 litru ulja i topline na 80-100 ° C pržiti nekoliko krafne u ulje, prvi pokriveni (ne više od 1 minute ili dok smeđe) s jedne strane, i od uncovered1 minute na drugoj strani (njih ne smiju dodirivati međusobno). Oni moraju imati bijeli prsten (mi ga zovu u Zagrebu: "ramftl").
6)Kad su gotove, izvadite ih iz ulja sa šupljim žlicom i stavite na papirnati ručnik da se ocijedi višak ulja. Korištenje kuhanje šprica staviti pekmez u svaki "krafn". Spread temelji šećera više i poslužite. Oni su vrlo dobro kada su topla, ali ne previše toplo.
大阪 新町 クロアチア料理 新町モスト
Hrvatska kuće za kuhanje, Hrvatska kulture,
Japan Željeli bismo upoznati.
Shinmachi Osaki/Hrvatska kuhinja shinmachi MOST
Hrvatska kuće za kuhanje, Hrvatska kulture,
Japan Željeli bismo upoznati.
Shinmachi Osaki/Hrvatska kuhinja shinmachi MOST
0 件のコメント:
コメントを投稿